• 1400/07/11 - 14:24
  • تعداد بازدید خبر : 398
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

روز جهانی تغذیه باشیر ولبنیات

بیش از 6 میلیارد نفر در سراسر جهان شیر و فرآورده های  لبنی مصرف می‌ کنند. سرانه مصرف شیر و فرآورده‌ های لبنی در کشورهای توسعه یافته بیشتر است، اما فاصله  این سرانه با بسیاری از کشورهای در حال توسعه زیاد است تقاضا برای شیر و فراورده‌ های لبنی در کشورهای در حال توسعه با افزایش درآمدها، رشد جمعیت، شهرنشینی و تغییر رژیم‌ های غذایی رو به افزایش است. این روند در شرق و جنوب شرقی آسیا به ویژه در کشورهای پرجمعیت مانند چین، اندونزی و ویتنام رو به افزایش است. درکشور ما   متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می‌ تواند زمینه ساز شیوع بیماریهایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی‌ های متعدد استخوانی شود. همچنین کاهش مصرف شیر در جامعه می‌ تواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید نیز شود.   باید توجه داشت که گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی فقط شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی و دوغ است و سایر فرآورده‌ های لبنی مثل سرشیر، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه ایی در گروه شیر و لبنیات قرار نمی‌ گیرند و توصیه می‌ شود کمتر مصرف شوند.   اگر در طول روز یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و یک و نیم قوطی کبریت پنیر مصرف شود در واقع 3 واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است ویا  اگر دو لیوان ماست و یک و نیم قوطی کبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت 3 واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فواید مصرف شیر بر روی فایل زیر کلیک کنید.

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان فومن,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 77187
میلاد شجاع
خبرنگار

میلاد شجاع

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1400/07/11 14:24