• 1402/06/13 - 12:49
  • تعداد بازدید خبر : 275
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
توصیه هاى تغذیه اى در مشکلات شایع دوران باردارى (بخش اول)

توصیه هاى تغذیه اى در مشکلات شایع دوران باردارى (بخش اول)

به نقل از سایت دفتر بهبود تغذیه ،دوران بارداری یکی از پرچالش‌ترین دوران زندگی خانم‌ها را تشکیل می‌دهد. زیرا در این دوران ممکن است فرد دچار مشکلاتی شود که برخی از آنها به سرعت بهبود پیدا کرده و بهبود برخی دیگر نیز مدت بیشتری طول خواهد کشید . ترش کردن ، تهوع و استفراغ ، یبوست و ویار (پیکا ) از جمله مشکلات شایع دوران بارداری می باشد

ترش کردن و سوزش معده (Burn Heart):

 یک رخداد معمول در اواخر باردارى اســت  و  معمولا در شــب ها روى می دهد. بازگشــت اســید معده به مرى موجب ســوزش انتهاى مرى مى شــود. این مسئله به دلیل بزرگ شدن رحم و فشار آن بر روده ها و معده و نیز شل شدن اســفنکتر مرى و بازگشــت محتویات معده به داخل مرى ایجادشده و باعث احساس سوزش مى شــود. این عارضه با خوردن غذاى زیاد و تشکیل گاز شدت مى یابد.

توصیه هاى تغذیه اى هنگام ترش کردن و سوزش سر دل:

  • غذا در وعده هاى کوچک و متعدد (هر 2 تا 3 ساعت) مصرف شود.
  •  به جاى استفاده از مواد غذایى سرخ کرده ، از غذاهاى آب پز و بخار پز و یا کبابى استفاده کنند.
  • غذا به آرامى و در محیطى با آرامش میل شود.
  • از خوردن غذاهاى حجیم قبل از خواب اجتناب شود.
  • از نوشــیدن آب و مایعات در حین غذا خوددارى و یا بلافاصله پس از اتمام غذا خوددارى شــود. آب و مایعات را مى توان 2-1 ساعت پس از صرف غذا مصرف نمود.
  • بعد از صرف غذا کمى پیاده روى کنند.
  • رژیم غذایى باید پرپروتئین و بدون قندهاى ساده باشد.
  • رژیم غذایى بایدکم چرب و حاوى مقادیرکمى ازغذاهاى سرخ شده ، سس هاى خامه دار ، آبگوشت هاى چرب غلیظ ،گوشت هاى پرچرب ، شیرینی ها و مغزها باشد.
  •  از غذاهاى ادویه دار، به خصوص ادویه تند کمتر اســتفاده کنند. هر چه غذا ادویه کمتر و طعم ملایم ترى داشــته باشد ، ترشح اسید معده را کمتر تحریک مىکند.
  • مصرف غذاهاى کاهش دهنده فشار اسفنکتر تحتانى مرى، نظیر نعناع، پیاز، سیر، چاشنی ها، شکلات، قهوه، چاى، نوشابه هاى گازدار و ســایر نوشــیدنی هاى حاوى کافئین را قطع کرده و به جاى آن آب بنوشــند. در صورت مصرف چاى، از چاى پررنگ اجتناب کرده و بجاى آن از چاى کمرنگ حداکثر 3-2 فنجان در روز استفاده شود.
  • غذاهاى مایع مثل آش و سوپ مصرف نکنند.
  • در هنگام استراحت زیر سر را بالاتر از سطح بدن قرار دهند.
  • اجتناب از دراز کشیدن 2-1 ساعت بعد از خوردن یا آشامیدن به ویژه قبل از خواب و بلافاصله بعد از غذا.

 

          اطلاعات درست و صحیح تغذیه ای را از سایت زیر بخوانید

nutr.behdasht.gov.ir

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار شبکه بهداشت و درمان فومن,اخبار اختصاصی,اطلاعیه,رویداد,گزارش های تصویری
  • کد خبر : 110905
کلمات کلیدی
میلاد شجاع
خبرنگار

میلاد شجاع

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/06/13 12:49