• 1400/05/14 - 19:50
  • تعداد بازدید خبر : 67
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

همایش عاشوراییان شهرستان فومن

همایش عاشوراییان شهرستان فومن که به پشنهاد مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن درتاریخ 97/6/17 روز شنبه ساعت 4عصر باسخنرانی جناب اقای دکتریکتا مدیرشبکه درخصوص نکات بهداشتی درمحرم در جمع روحانیون مداحان هیاتهای امنا -فرماندارمحترم شهرستان فومن -مدیرکل تبلیغات گیلان-بخشداران- شهرداران تشکیل گردید

همایش عاشوراییان شهرستان فومن که به پشنهاد مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن درتاریخ 97/6/17روز شنبه ساعت 4عصر باسخنرانی جناب اقای دکتریکتا مدیرشبکه درخصوص نکات بهداشتی درمحرم در جمع روحانیون مداحان هیاتهای امنا -فرماندار-مدیرکل تبلیغات گیلان-بخشداران- شهرداران تشکیل گردید

1. . هرگونه پخت و پز باید در مکانی دارای حداقل شرایط بهداشتی صورت گیرد.مدیر هیئت موظف است نسبت به معرفی محل به مرکز بهداشت و درخواست بازدید و اخذ مشاوره و تائیدیه بهداشتی اقدام نماید.

2. . ورود و خروج به محل طبخ غذا و دخالت افراد متفرقه در امر تهیه و توزیع غذا و چای و غیره ممنوع می باشد. کلیه افراد مرتبط نیز بایستی نسبت به دریافت کارت گواهی تندرستی اقدام نمایند ضمنا رعایت بهداشت فردی آنان ضروری می باشد.

3. . مسئولین تهیه مواد اولیه باید از سالم و بهداشتی بودن مواد اولیه مصرفی اطمینان داشته باشند و آنها را از محلهای معتبر خریداری و یا از افراد معتبر و شناخته شده به عنوان نذورات قبول نمایند. در صورت برخورد با موارد مشکوک بودن به سلامت مواد غذایی مرکز بهداشت آماده هر گونه همکاری است.

4. . مدیرات هیئت ها و هیئت امنا مساجد و تکایا توجه داشته باشند در قبول نذورات بصورت غذای آماده دقت مضاعف نموده و ضمن خودداری از قبول غذای آماده از افراد ناشناس از سلامت غذای ارائه شده قبل از توزیع اطمینان حاصل نمایند.

5. . آب آشامیدنی بایستی بهداشتی و ترجیحا از شبکه توزیع عمومی باشد

6. . در تهیه فرآورده های دامی بویژه گوشت و علی الخصوص گوشت طیور از کشتار دام تحت نظارت ناظرین دامپزشکی در محلهای مجاز اطمینان حاصل نمایند.

7. . از ذخیره سازی مواد پروتینی خام و پخته در مجاورت هم موکدا خودداری و در ذخیره سازی گوشت نیز رعایت نکات ایمنی بویژه تمیز و قطعه نمودن گوشت و فریز نمودن فوری گوشت های مازاد در قطعه های کوچک را رعایت نمایند.

8. . سبزیجات تازه مسلما آلوده به عوامل بیماریزا هستند و لذا تمیز نمودن شستشو و ضد عفونی آنها ضرورت دارد. مرکز بهداشت شهرستان میبد اعلام آمادگی می نماید در خصوص مشاوره و آموزش روشهای ساده ضدعفونی سبزیجات ارائه خدمت نمایند.

9. . ابزارکار مناسب و تمیز و بهداشتی در سالم بودن غذای تهیه شده در آشپزخانه بسیار باهمیت است و لذا ظروف و ابزار کار را قبل از استفاده شستشو و در صورت نیاز ضد عفونی نمایند.

10. . از نگهداری غذای پخته و آماده در دمای محیط و یا روی شعله ملایم بیش از دو ساعت جدا و موکدا خودداری نمایید . در صورت لزوم بایستی غذای آماده را دردمای زیر4 درجه یا بالای 60 درجه نگهداری کنید.

11. . در جریان توزیع غذا از دخالت افراد متفرقه بویژه در محلی که غذا سرو می گردد جلوگیری گردد.

12. . در توزیع غذا از ظرف به ظرف کردن بی مورد آن خودداری و حتی الامکان در کوتاهترین فاصله غذای تهیه شده بصورت گرم توزیع گردد.

13. . استفاده از ظروف یکبارمصرف بهداشتی در توزیع غذا توصیه می شود. در مورد ظروف چند بار مصرف پیش بینی مکانی برای شستشو و ضدعفونی آنا برای هر نوبت استفاده ضروری است.

14. . حتما از سفره های یک بار مصرف برای صرف غذا استفاده و از راه رفتن روی سفره در حین پذیرایی خودداری گردد.

15. . پس از پذیرایی نسبت به جمع آوری و دفع مناسب زباله های تولید شده اقدام و از مردم خواسته شود از پراکندن ظروف یکبار صرف در معابر خودداری نمایند.

16. . ایمنی مکانهای تهیه و توزیع غذا و نیز محلهای تجمع عزاداران را بررسی نماید . پله ها و نرده ها و سیستم های برق کشی روشنایی و گاز بخصوص محلهی اتصالات آنها مهمترین نقاط حادثه خیز می باشند.از بررسی و اطمینان از ایمن بودن آنها غافل نشوید.

17. . تهیه و نصب تجهیزت اطفا حریق بمنظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی احتمالی الزامی است.

18. . در مکانهای تجمع عزاداران بویژه اماکن سربسته ضمن نصب تابلوی منع مصرف دخانیات از استعمال سیگار جلوگیری نمایید.

19. . ضمن رعایت نظافت و شستشوی مستمر سرویسهای بهداشتی نصب سیستم لوله کشی صابون مایع در آنها صورت گیرد.

20. ذبح و قربانی احشام در جلوی هیت های عزاداری و یا تکایا و مساجد در محل های تعیین شده صورت گیرد بگونه ای که از پراکنده شده خونابه و فضولات حیوانات در این مکانها جلوگیری بعمل آید.

21. مجدا تاکید می نماید رعایت نکات ساده بهداشتی گفته شده در تامین سلامت مواد غذایی و بالطبع تامین سلامت عمومی بسیار موثر بوده و کوچکترین سهل انگاری و یا بی توجهی میتواند منجر به بروز مسمومیت گروهی از مردم و مسئولیت وجدانی و قانونی برای مدیران و دست اندر کاران مراسم گردد.

22. باشد که با توجه خاص به ارزشهای والای پیام عاشورا رهرو صادق طریق شهید کربلا باشیم.

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان فومن
  • کد خبر : 39473
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/06/19 19:50