برگزاری جشنواره غذا به مناسبت روز جهانی غذا در شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن
در راستای بزرگداشت روز جهانی غذا و جهت ترویج غذاهای بومی و سنتی، شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن اقدام به برگزاری جشنواره غذای سالم با تاکید بر غذاهای محلی نمود
اولین بار سازمان ملل در سال 1945 پیشنهاد کرد 16 اکتبر هر سال مطابق با 24 مهر ماه بعنوان روز جهانی غذا بمنظور توجه دادن جهانیان به مسئله مهم غذا انتخاب شود. ولی تصویب این روز بعنوان روز جهانی غذا در نوامبر 1972 در بیستمین کنفرانس کشور ها که با شرکت اعضای سازمان خوارو بار و کشاورزی FAO تشکیل شده بود توسط دکتر پال رومانی وزیر بهداشت مجارستان که ریاست این کنفرانس را بعهده داشت اعلام شد . از آن به بعد هر سال 150 کشور جهان این روز را برای توجه دادن جهانیان به سایه سیاه فقر و گرسنگی که عده ای را از داشتن حد اقلی از غذا که بتواند سلامت آنها را تضمین کند محروم میکند معطوف داشتند .
از آن سال تا کنون هر سال عنوانی برای این روز توسط فائو انتخاب میشود تا در بین کشور ها در زمینه های مرتبط مانند سوتغذیه ، گرسنگی و پیدا کردن راه حل ها در سطح جهان و منطقه بحث و تبادل نظر صورت گیرد و اقدامات موثری برای کاهش تعدادگرسنگان صورت گیرد
امسال نیز روز جهانی غذا با شعار جهانی "تامین غذای مردم جهان، مراقبت از زمین " و با شعار ملی " زندگی سالم با کاهش مصرف نمک و چربی" گرامی داشته شد. در راستای بزرگداشت روز جهانی غذا و شعار ملی این روز (( کاهش مصرف نمک و چربی )) و همچنین هفته سلامت بانوان ، جهت ترویج غذاهای بومی و سنتی، شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن اقدام به برگزاری جشنواره غذای سالم با تاکید بر غذاهای محلی نمود و کارمندان شاغل در این شبکه انواع غذاهای سنتی و سالم را در این جشنواره عرضه نمودند. دراین مراسم آقای دکتر نصراله کوهستانی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن و آقای حاج ناصر عاشوری نماینده محترم مردم شریف شهرستان های فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی بر لزوم توجه به غذاهای سالم و محلی تاکید کردند و استفاده از غذاهای محلی سالم و عدم مصرف بی رویه فست فود ها را رمز داشتن جامعه ای سالمتر دانستند.
متاسفانه مصرف غذاهای آماده و فست فودها که حاوی نمک و چربی زیادی می باشند و برای سلامتی انسان مضر می باشند در جامعه ما رو به افزایش می باشد . این مسئله می تواند زنگ خطری برای تمامی دست اندرکاران بهداشتی کشور باشد تا توجه بیشتری به الگوی تغذیه ای جامعه داشته باشند و اقدامات بیشتری جهت تصحیح این الگوی تغذیه ای نامناسب انجام دهند. امیداست با همکاری های تنگاتنگ کلیه بخش های توسعه شاهد بهبود وضعیت تغذیه و ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه باشیم.
نظر دهید