• 1400/05/14 - 08:46
  • تعداد بازدید خبر : 57
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری و کنترل کم آبی و گرمازدگی

راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری و کنترل کم آبی و گرمازدگی با گرم شدن ھوا در فصل تابستان و افزایش دمای محیط دمای بدن نیز افزایش می یابدعلاوه بر آب مقدار زیادی املاح و ویتامین ھا از بدن دفع و باعث به ھم خوردن تعادل الکترولیت ھای بدن شده و می تواند منجر به گرمازدگی بشود. بابد بدانیم علاوه بر قرار گرفتن کمتر در معرض هوای گرم و به خصوص تابش مستقیم نور آفتاب ، مصرف برخی مواد غذایی

راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری و کنترل کم آبی و گرمازدگی

با گرم شدن ھوا در فصل تابستان و افزایش دمای محیط دمای بدن نیز افزایش می یابد در این حالت علاوه بر آب مقدار زیادی املاح و ویتامین ھا از بدن دفع و باعث به ھم خوردن تعادل الکترولیت ھای بدن شده و می تواند منجر به گرمازدگی بشود. بابد بدانیم علاوه بر قرار گرفتن کمتر در معرض هوای گرم و به خصوص تابش مستقیم نور آفتاب ، مصرف برخی مواد غذایی به شرح ذیل ، به پیشگیری و همچنین درمان این وضعیت کمک خواهد کرد:

--نوشیدن آب و مایعات حداقل 8 لیوان به صورت تدریجی در طول روز. درصورت قرار گرفتن طولانی مدت در گرما ، نوشیدن آب حاوب آبلیمو و مقدار کمی نمک ، شربت لیمو و خاکشیر، تخم شربتی ( دانه گیاه ریحان ) ، عرقیاتی که طبع خنک دارند همچون بیدمشک ، کاسنی و شاه تره می تواند مفید باشد.

نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و چای و نوشیدنی های گازدار را جایگزین آب نکنید زیرا این نوشیدنی ها مدر بوده و سبب ازدست رفتن آب بدن می شوند. لذا کسانی که عادت به خوردن چای دارند نھایتا چای کمرنگ بنوشند.

--میوه و سبزیجات خصوصا میوه ها و سبزیجات آب د ار مانند ھندوانه، طالبی، گوجه فرنگی، خیار، کاھو و میوه جات ریز نظیر توت، آلبالو و گیلاس به دلیل دارا بودن آب فراوان و فیبر و همچنین آب میوه های کاملا طبیعی و سالادهای خنک. این اقلام غذایی نقش بسیار مھمی در پیشگیری از کم آبی، یبوست و جبران الکترولیت ھای ازدست رفته حاصل از تعریق دارند. شستشو و ضدعفونی نمودن میوه ها و سبزیجات برای پیشگیری از بیماری ھای گوارشی تاکید می گردد.

درصورت مصرف سالاد، استفاده از سس را حتی الامکان کاھش دھید .از آب لیموترش سرکه یا ماست به جای چاشنی استفاده کنید .حتی می توانید به روغن زیتون آبمیوه، آبلیموترش یا سرکه اضافه کنید.

--مصرف غذا در حجم کم و در چند وعده ضمن مصرف میان وعده ها و توجه به این امر که مصرف یک باره غذای پرحجم و نیازمند انرژی بیشتری برای ھضم هستند و درنتیجه انرژی مصرفی بالا رفته و دمای درونی ھم افزایش می یابد؛ یعنی بیشتر گرمتان خواھد شد.

--محدودیت مصرف گوشت ھای قرمز به دلیل تولید گرمای بیشتر این نوع گوشت در بدن نسبت به غذای تهیه شده با مرغ یا حبوبات

--کاهش مصرف چربی ها به دلیل اینکه چربی ها کاھش سرعت گوارش و ھضم غذارا کاهش داده و برای ھضم و تجزیه شدن در بدن تلاش مضاعفی به بدن تحمیل می کنند و درنتیجه باعث بالا رفتن دمای داخلی بدن می گردند.

--عدم مصرف نوشیدنی ھای خیلی سرد و جایگزین کردن نوشیدنی های ولرم زیرا نوشیدنی ھای خنک شوک به بدن وارد نموده و به ناگاه دمای بدن را پایین می آورند . بدن خیلی زود وارد عمل شده و تلاش می کند دمای خود را به حد تعادل برساند و در نتیجه گرمای بیشتری تولید خواھد کرد.

علاوه بر نکات فوق شایان ذکر است که غذاھای سنتی مانند مخلوط ماست و خیار ھمراه با سبزیجات، گردو و کشمش ، سوپ های ولرم و پاستا های سرد نیز جزو غذاهای مناسب تابستانی ھستند.

حتی الامکان مدت زمان پخت و پز و در کنار اجاق گاز بودن را محدود کنید. اجاق گاز منبع گرماست. غذاھای ساده و خنک تھیه کرده و انرژی کمتری صرف کنید.

واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان فومن
  • کد خبر : 37976
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/04/30 08:46